5 Haziran 2014 Perşembe

PANCAR TURŞULU KISIR



Görüntüsü ve tadıyla farklı bir kısır tarifi; biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz...

PANCAR TURŞULU KISIR

MALZEMELER

2 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı pancar turşusu
1,5 Su bardağı pancar turşusu suyu
4-5 Adet közlenmiş kırmızı biber turşusu
1 Su bardağı mısır
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
1 Limon suyu
1/2 Çay bardağı nar ekşisi sosu
1/2 Çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:
1,5 bardak pancar turşusu suyu küçük bir tencereye alınıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve 2 bardak ince bulgurun üzerine dökülerek bulgurun kabarması sağlanır.(Pancar suyu döktükten sonra bulgurun üzeri kapatılır mutlaka)Diğer tarafta maydanozlar ve dereotu ince ince kıyılır, közlenmiş kırmızı biberler de küçük küçük doğranır ve kabaran bulgurun üzerine diğer tüm malzemelerle birlikte ilave edilip güzelce karıştırılır.AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder