21 Aralık 2014 Pazar

KARNABAHAR KIZARTMASI


KARNABAHAR KIZARTMASI

Karnabaharı sevmeyen ev halkına rahatlıkla sevdirebileceğiniz  hatta davet sofralarınızda ara sıcak olarak misafirlerinize sunabileceğiniz bir tarif daha...KARNABAHAR KIZARTMASI.
Bu tarifi belki biliyorsunuzdur ya da daha önce hiç duymamışsınızdır ama mutlaka deneyin çünkü karnabaharın faydaları çok fazla çocuklarında severek yiyecekleri bu tarifin hem yapımı kolay hem de az zamanda yapılabiliyor.  Karnabaharın tek olumsuz yanı pişerken yaydığı çok da hoş olmayan kokusu  ama onun da çaresi var.
Karnabahar yemeğini haşladığımız suyun içine bir miktar süt katmanız durumunda, karnabaharın kar gibi kaldığını, rengini koruduğunu ve de oluşan bütün kökü kokuların kaybolduğunu göreceksiniz. 

MALZEMELER :
1 Orta boy karnabahar
1,5 Su Bardağı süt
1 Yumurta
1,5 Çay bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için;
1 Kase yoğurt
3 Diş sarımsak


YAPILIŞI :

Öncelikle karnabahar küçük parçalara ayrılıp(Resimde ki gibi) güzelce yıkanır ve bir tencereye su koyularak karnabaharlar içine atılır. Üzerine Yarım bardak süt ve tuz ilave edilerek 8-10 dakika pişirilir. Karnabaharların fazla pişip dağılmaması için pişmesini arada çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
Karnabaharlar pişerken 1 bardak süt,un ve yumurta çırpılır ve boza kıvamında bir krema elde edilir.
Pişen karnabaharlar delikli bir süzgece alınır.
Sıvı yağ kızartma tenceresine yada tavaya konulur ve kızdırılır,karnabaharlar yaptığımız kremanın içine atılıp her yerine bulanması sağlanır.Kremadan çıkarılan karnabaharlar kızdırılmış yağın içine atılarak her tarafı kızartılır.Kızaran karnabaharlar, peçete koyulmuş bir tabağa alınarak fazla yağından arındırılır.
Sarımsaklar ayıklanarak ezilir ve yoğurda karıştırılır.
İlk sıcaklığı azalan karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder