25 Aralık 2014 Perşembe

PATATES AKITMASI




PATATES  AKITMASI

Akıtma hepimizin bildiği yapımı kolay ve çabuk olan bir hamur işidir. Yabancılar krep olarak adlandırdıkları için son yıllarda bizim akıtmaya krep diyenler çoğaldı.
Benim akıtmam ise patatesli tadı nefis . Kahvaltılarınızda, et ve tavuk yemeklerinizin yanında yiyebileceğiniz gibi sade olarak bir öğün gibi de yiyebilirsiniz zira gayet doyurucudur. 
Not: Biz makarnanın yanında da çok seviyoruz.

MALZEMELER :

4-5 Adet Patates
1,5 Çay bardağı un 
1 yumurta
2-3 Çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 Paket Kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı karabiber 
1/2 Çay bardağı süt

YAPILIŞI :

4-5 Adet patates soyulup rendenin iri tarafıyla rendelenir. Rendelenen patateslerin üzerine diğer bütün malzemeler koyulup iyice karıştırılır.
Bozaya yakın bir kıvam elde edilir. Eğer çok katı olduğunu düşünürseniz biraz daha süt sıvı olduğunu düşünürseniz biraz daha un ilave edebilirsiniz.(Verdiğim ölçülerde aslında tam olur ancak patatesin büyüklüğüne göre kıvamda bir değişiklik olabileceğini hesap ederek ilaveler yapabilirsiniz.)

Teflon bir tava ocağa alınıp kızdırılır ve karışım bir çorba kaşığı yardımıyla tavaya akıtılıp kaşığın arkasıyla yuvarlak şekil verilerek alt üst kızartılır.Bütün malzeme aynı şekilde kızartılır .Eğer isterseniz daha büyük şekilde tavaya akıtılıp tava büyüklüğünde de pişirilebilir. AFİYET OLSUN...

NOT; Biz patatesli akıtmayı hazır Barbekü sosla yemeyi seviyoruz o şekilde de deneyebilirsiniz.










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder