8 Aralık 2015 Salı

SUSAMLI-PEKMEZLİ SİMİT POĞAÇA


SUSAMLI-PEKMEZLİ SİMİT POĞAÇA

Ben İzmitliyim.Dünyada ilk simit İzmit'te yapılmıştır ve İzmitimizin simiti harikadır...
Çıtır çıtır bol susamlı nefis pekmez lezzetiyle İzmit simiti damaklarda müthiş bir tat bırakır.
Eğer bir gün yolunuz şehrime düşerse, simidimizden yemeyi sakın ihmal etmeyin. Yok yolunuz şehrime düşmezse, o zaman benim simit poğaça tarifimi yapın ve böylece İzmit simidi yemiş kadar olun....


MALZEMELER :

2 Bardak (sıcağa yakın) ılık süt
2 Dolu çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Paket Toz Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Çiçek Yağı
Aldığı Kadar Un
1 Su Bardağı Susam
2 Çorba Kaşığı Pekmez
2 Çorba Kaşığı Su

İçi İçin;
Parmak kalınlığında ve uzunluğunda doğranmış Kaşar peyniri

YAPILIŞI :

Önce hamur mayalandırılmalıdır bunun için ; ılık süt maya,şeker,tuz yağ ve unun bir kısmı karıştırılıp hamur yapılır ve mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık yarım saat sıcak bir ortamda üzeri nemli bir bezle örtülüp bekletilir hamur iki katına çıkınca kalan un da ilave edilip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir.





Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde bastırılarak açılır hamurun ortasına kaşar peyniri koyulup iki tarafından kapatılıp avuç içinde uzunlamasına yuvarlanır ve önce iki kaşık suyla inceltilmiş pekmeze batırılır sonra da susama bulanıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye konulur.


 Bütün hamur bitene kadar işlem tekrarlanır ve önceden ısıtılmamış fırında yani soğuk fırına konulup 200 derece de üstleri kızarana kadar pişirilir. Bu süre benim fırınım için yarım saat kadardır ama sizin fırınınızda bu süre değişebilir . 

Poğaçalarınızın serviste sıcak olması için tepsiye dizdiğiniz poğaçaları buzdolabında bir gün bekletebilirsiniz ve servise yakın zamanda fırına verebilirsiniz. Pişen poğaçalarınızı içinde kaşar peyniri olduğu için sıcak sıcak tüketmenizi öneririm. AFİYET OLSUN....

 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder