1 Nisan 2016 Cuma

MUSKA BÖREĞİ



MUSKA BÖREĞİ

Bilindik bir börek şeklidir MUSKA BÖREĞİ... Ancaaaaakk iç harcı patlıcan olunca  bambaşka bir börek oluveriyor bizim muska böreği...
Kıyır kıyır enfes lezzette ve harika görüntüsüyle ''yemede yanında yat '' cinsinden bir börek oluyor veee misafirlerinize ''bu nekadar güzel bir muska böreği'' dedirtiveriyor.
Harika bir börek yemek istiyorsanız denemelisiniz bu böreği...

MALZEMELER :


5 Adet yufka
2 Adet Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
1/2 Su bardağı sıvı yağ

İçi İçin;

5-6 adet Patlıcan
2 adet soğan
1 Adet Yeşil biber
1Adet Domates
1 Çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 Çay bardağı sıvı yağ




Üstü için;


1 Yumurta Sarısı (Yumurtanın beyazını sosun içine koyabilirsiniz)
1 Çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI :

Öncelikle yapılacak böreğin içi hazırlanır .Bunun için; patlıcanlar yıkanıp alaca soyulur ve minik küpler halinde tuzlu suyun içine doğranır.
Bir tavaya soğanlar yemeklik olarak doğranır yeşil biberlerde minik minik soğanların içine doğranır ve üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağ ilave edilip birlikte kavrulur. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra,tuzlu suda bir süre bekletilen patlıcanlar süzülerek sudan çıkarılır ve bir havlu kağıt ya da kurulama bezi ile kurulanarak soğanların içine atılır ve birlikte bir süre daha kavrulur.Kavrulan soğan ve patlıcanların içine bir adet domates küp küp doğranıp içine tuzu ve karabiberi ilave edilir.Birlikte suyunu çekene kadar pişirilir. Böylece böreğin içi hazır olmuş olur ve soğumaya bırakılır.
Yumurta ,süt ,yoğurt ve yağ  bir kapta karıştırılıp böreğin içine sürülecek olan sosu hazırlanır.



Yufkalardan biri tezgaha serilir üzerine sostan 2 -3 kaşık sürülür ve yufka ortadan ikiye katlanır. Dört parmak genişliğinde şeritler kesilip şeritin ucuna iç harçtan bir kaşık koyulur ve bir kaşıkta şeritlere sostan sürülüp üçgen şeklinde katlayarak resimdeki gibi sarılır.
Sarılan börekler yağlanmış bir tepsiye dizilip üstlerine yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp çörek otu ya da susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...
NOT: Böreğinizi siz istediğiniz bir iç harcıyla da yapabilirsiniz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder