28 Ekim 2016 Cuma

HAVUÇLU ELMALI PASTA


HAVUÇLU ELMALI PASTA

Tadına doyamayacağınız bu lezzet arşivlerin tozlu raflarından çıktı desem yalan olmaz.27 Yıl kadar önce çok yapardım bu pastayı evliliğimin ilk yıllarında... Çookkk uzun yıllardır yapmamışım özlemişiz...


MALZEMELER :

2 Adet Yumurta
1 Su bardağı Sıvıyağ
2 Adet Havuç
2 Adet Orta boy Elma
1,5 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin;


2 Paket krem şanti
5 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı un
4 Yemek kaşığı toz şeker
1 Limon kabuğu rendesi


YAPILIŞI :

Yumurta,yağ,un,tarçın,şeker hepsi bir kaba koyulup çırpılır. Elmalar ve havuçlar soyulup rendelenerek çırpılan karışıma ilave edilip bir tahta kaşık yardımı ile  karıştırılır. 
Karışım bir fırın kabına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Kekimiz soğurken; 2 Paket krem şanti 2 bardak sütle çırpılır ve soğuması için buzdolabına  koyulur.Kalan 3 bardak süt, 4 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı un ve bir limon rendesi karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Muhallebi piştikten sonra blendırdan geçirilir ve o da soğumaya bırakılır.Şanti ve muhallebi iyice soğuduktan sonra  ikisi aynı kaba alınır  kaşıkla karıştırılır ve pastanın kreması elde edilmiş olur.
Soğuyan kek tepsiden çıkarılır ve ortadan ikiye bölünür.Her iki parçası 3-4 kaşık sütle ıslatılır.

Sütle ıslatılan kekin alt parçasının üzerine kremanın tamamı dökülür ve her tarafı krema ile örtülür.Kremanın üzerine kekin diğer parçası koyulur.
Kekin üzerine pudra şekeri dökülerek 1 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN... 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder